Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1571
Copyright (C) HIX
2003-08-24
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re:Holgy egyedul bp-n Emilianak (mind)  38 sor     (cikkei)
2 Feher torta (mind)  51 sor     (cikkei)
3 Tejszines gombaleves (mind)  63 sor     (cikkei)

+ - Re:Holgy egyedul bp-n Emilianak (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Mikor? Este? A nyolcadik keruletben, Jozsefvarosban es ilyen helyeken
szerintem meggondolando, akarhol. De ott jarni is. Nem csak enni.
De gondolom normal turistanak valo helyekre gondoltal, miszerint korut,
Rakoczi ut-bar kifele mar az is kulvaros:-))) Kossuth Lajos utca, Ferenciek
tere stb, Buda................Var......

A Liszt Ferenc teren van tobb etterem is, kavehaz is, es nem olyan draga.
Van egy kis pizzeria-de nem csak azt arulnak-ott, azt en nagyon tudom
ajanlani, kivul is le lehet ulni, a pizzeria elott is. Ott nem hinnem hogy
feltetlenul atvernek, elolvassa az etlapot, megnezi az arat, stb....... Jol
foznek.


Aztan en meg Obudat is kedvelem:-))))  Föter-Vasmacska etterem, hatalmas
valasztekkal, nyugodtan lehet menni. A Postakocsi es az Uj Sipos is ott van,
azokba nem ajanlatos.
De a Föteret amugy is erdemes megnezni, mert nagyon jo hangulata van.

A Dunakorzon en nem ulnek be egyik ettrembe sem, mert rosszak a
tapasztalataim, annyira raszalltak a turistakra, akik csak egyszer ternek
be, es tobbet nem............  Dragak, es rosszak az etelek........  Kivetel
persze lehet hogy van.   A hajoettermek kifejezetten szornyuek.

Van Budan a Delitol nem messze egy mongol etterem-ez ugyan nem magyar, es
bufe modszerrel mukodik, de nagyon jo, ide gyakran jarunk. A lenyeg a
tobbfele hus suttetese, X osszegert annyit eszik az ember, amennyit akar.
Ide delben is szoktak jarni, este egyedul szerintem nem olyan jo, mert ide
akkor mar tarsasaggal kell menni. Nem azert mert egyedul ciki, hanem azert
mert  olyan az etterem hangulata.


De szerintem ha az ismerosod egyszeruen megehezik varosnezes kozben,  a
hatalmas Budapesten, fogja magat, es beul az elso, vagy masodik utjaba eso
helyre, legalabbis en mindenutt ezt csinalom napkozben:-))))) Szerintem nagy
atvagastol nem kell tartania, meg a kinezestol se, hat mar csak tulvagyunk
ezen a korszakon-remelem legalabbis.
Udv
Vica
+ - Feher torta (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Feher torta

Hozzavalok:

- 4 tojas
- 12,5 dkg liszt
- 10 dkg etkezesi kemenyito
- fel csomag sutopor
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vanilias cukor
- 1 narancs leve
- 2 ek. narancslikor vagy triple sec

A kremhez:
- 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 tojassargaja
- 2 ek. narancslikor
- A disziteshez:
- 16 szem cukortojas
- 10 dkg vagott pisztacia

A tojasokat kettevalasztjuk. A lisztet, a kemenyitot es a sutoport
osszekeverjuk. Kivajazunk egy 26 cm atmeroju tortaforma aljat, es
sutopapirt fektetunk ra. A sutot 200 forka elomelegitjuk.

A tojasfeherjeket 4 ek. hideg vizzel kemeny habba verjuk.
Beleszitaljuk a cukrot es a vaniliás cukrot. Beledolgozzuk a
tojassargakat. Vegul a lisztes kevereket is lazan beleforgatjuk. A
formaba toltjuk, es a sutoben kb. 30 perc alatt aranyszinure sutjuk.
A torta szelet kessel meglazitjuk, racsra boritjuk, es hagyjuk kihulni.
A tortat vizszintesen ketszer elvagjuk (harom lapra vagjuk).
Osszekeverjuk a narancslevet a narancslikorrel es megcsepegtetjuk
vele a tortalapokat. A kremhez a vajat a porcukorral, a tojassargakkal
es a likorrel habosra keverjuk. A krem egyharmadat az also tesztalapra
simitjuk, raboritjuk a kozepso lapot, rakenjuk a krem masodik harmadat,
vegul a felso tortalapot is raboritjuk. A maradek krem felet
csillagcsoros habzsakba szedjuk, a tobbivel bevonjuk a torta oldalat
es tetejet. A habzsakbol feldiszitjuk a tortat, habrozsakkal
kijeloljuk a szeletek helyet. A habrozsakra egy-egy szines cukortojast
ultetunk, es a pisztaciat a torta kozepere szorjuk.

Foras: www.terasz.ha

Agi


____________________________________________________________________
Miert fizetsz az internetert? Korlatlan, ingyenes internet hozzaferes a FreeSta
rttol.
Probald ki most! http://www.freestart.hu
+ - Tejszines gombaleves (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Tejszines gombaleves

Hozzavalok (legalabb 6 szemelyre):

30 deka gomba, lehet friss, vagy konzerv, esetleg uveges,
egy csokor petrezselyem, 
1 kis fej voroshagyma (a hagymakremtol nem leszek budos es bogni sem
szoktam),
3 darab sargarepa (kozepes),
1 darab feherrepa,
2 deci tejszin,
2 deci tejfol,
2 evokanal liszt, so, bors, pirospaprika,
3 evokanal etolaj,
1 darab friss paradicsom, 
1 darab TV paprika (nem televiziot jelent, hanem Tolteni Valot).
Az utóbbi 2 hozzavalot telen muszaly kihagynom, olyankor Anyu
eloregyartott lecsojabol teszek egy kicsit, de az sem tragedia, ha
teljesen kimarad, akkor is finom.

Elkeszites:
A gombat felszeletelem, megmosom es egy jo nagy fazekba teszem. A
petrezselymet is felvagom aprora, mosom es a gombara ontom. A kis fej
hagymat felszeletelem sirosan aprora es o is a fazekba kerul. Raontom
az etolajat, bekapcsolom a gazt es felrakom, hozzaontok 1 pohar vizet.
5 percig fozom, akkor beleteszek sot (mertekkel), pirospaprikat,
borsot es meg egy pici vizet, hogy biztosan megpuhuljon.
Ujabb 2-3 perc mulva beleteszem a paprikat, repakat es a paradicsomot,
(azert kesobb, mert ok hamarabb meg tudnak puhulni). Kozben
megkevergetem idonkent. Amikor mar minden zoldseg puha, felengedem
vizzel, a fazek majdnem legyen tele. Felforralom, ehhez kb. 10 percre
van szukseg. Vagy levestesztat (nem sokat), vagy 1 tojasbol keszitett
nokedlit teszek meg bele, avval is forralom egy kicsit, aztan
kikapcsolom a gazt.
Nem rantom be, hanem habarom, a kovetkezokeppen: Egy nagy cseszeben
(nalam ez a muzlis, de lenyeg, hogy jo nagy legyen) osszekeverem a 2
kanal lisztet a pohar tejfollel. Habverovel keverem, akkor biztosan
nem lesz csomos. Amikor sima, de elég suru, akkor hozzaadom vigyazva
es fokozatosan a tejszint is. A leves ekkor mar nem forro annyira,
hogy ne lehessen mindezt beleonteni. A behabaras jol bevalt
technikaja az, hogy a cseszebe - amiben a lisztes tejfolos tejszines
cucc van - belemerek 1 merokanal levest a fazek folott es keverem
megint habverovel (fakanallal es egyebbel garantaltan csomos lesz !)
Egy picit visszaontok a fazekba es fakanallal megkeverem, utana ujabb
merokanalnyi levest ontok a megmarad lisztes anyaghoz es megint
kikeverem, es be a fazekba, mig el nem fogy a cseszebol minden. A
vegen magat a levest is at kell keverni a habverovel, ugyanis sokszor
pottyos lesz a tejfoltol (ez akkor tortenik meg, ha meg tul forro volt
a leves, amikor a tejszinnel talalkozott). Nem art megkostolni, hogy
ne egjen az ember so ugyben, de szerintem ilyenkor mar semmi sem kell
hozza.

Forras: www.szaszika.klubmail.hu

En megfoztem és nagyon finom!

Agi


____________________________________________________________________
Miert fizetsz az internetert? Korlatlan, ingyenes internet hozzaferes a FreeSta
rttol.
Probald ki most! http://www.freestart.hu

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS