Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 888
Copyright (C) HIX
2001-06-26
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Fuszeres csirkemell (mind)  19 sor     (cikkei)
2 Vegyes savanyusag (mind)  43 sor     (cikkei)
3 hazikenyer (mind)  6 sor     (cikkei)
4 Gyors Mexikoi egytaletel (mind)  29 sor     (cikkei)
5 Alma ecet (mind)  6 sor     (cikkei)
6 barna cukor (mind)  26 sor     (cikkei)

+ - Fuszeres csirkemell (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

4 kicsi vagy 2 nagy csirkemell
2 dl félédes fehér bor
2 dl tejföl
1 nagy fej vöröshagyma
1 evôkanál étkezési keményítô
1 teáskanál szárított bazsalikomlevél
1 teáskanál rozmaring
só, olívaolaj, chili

A csirkemelleket csíkokra vágjuk. Az apróra vágott hagymát az olajon 
megfuttatjuk, majd rátesszük a húst. Kevregetve fehéredésig pirítjuk majd 
megszórjuk bazsalikommal, rozmaringgal és hozzáadunk 3-4 késhegynyi chilit. 
2 percnyi pirítás után adjuk hozzá a bort, sózzuk és fedô alatt, közepes 
tűzön pároljuk. Közben a keményítôt simára keverjük a tejföllel. Ha a hús 
megpuhult levesszük a tűzrôl és hozzáadjuk a keményítôs tejfölt. Alaposan 
összekeverjük majd még egyet rottyantunk rajta.
Szinte bármilyen köret jó hozzá.

Topy
+ - Vegyes savanyusag (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Az utobbi idoben csupan olvasoja voltam a listanak. Szeretnek most megint 
megosztani Veletek egy receptet, melynek segitsegevel, sajat magunk eltudjuk 
majd kesziteni a csaladunk vegyes savanyusagat. Nem kell rokton a kozeli 
uzletbe vagy piacra szaladgalnunk ha fogytan van a bolti keszlet:

Vegyes savanyusag recept 30 l-es hordohoz:

Víz: 12,5 l
20%-os ecet: 0,75 l
So: 62,0 dkg
Cukor: 1,25 kg
Feher borkenpor:1,25 dkg
Timso: 3,05 dkg
Citromsav: 1,25 dkg
Natrium-benzoat: 4,25 dkg
Szemes bors: 6,03 dkg
Baberlevel:  ˝ csomag
Koriander mag: 1,25 dkg
Torma, kapor tetszes szerint: 1,25 dkg

Mindenek elott az vizben feloldjuk a fuszereket es az igy nyert levet, 
beleontjuk a hordoba (ami lehet fa vagy muanyag is). A hordot folyamatosan 
lehet feltolteni a kovetkezo zoldsegekkel, -  termesuk idopontjaban: uborka, 
sargarepa, karfiol, paradicsom, pattison, karalabe, kelkaposzta darabolva, 
illetve cikkekre vagva, paprikaba toltott feher kaposzta, gyongyhagyma ( 
apro voroshagyma).Az elokeszitett zoldsegeket ketto oraig vizbe aztatjuk, 
majd atrakjuk a hordoban levo lebe es osszekeverjuk. A hordo tartalmat, 
teljes megteleseig naponta meg kell keverni, hogy hamarabb osszeerjen, ami 
kb. 8-10 nap szokott lenni a kamraban. A hordo tetejet nem kell sullyoznunk, 
csupan betakarni, hogy kosz ne keruljek bele.

Udvozlettel:
Gabor






_________________________________________________________________________
Get Your Private, Free E-mail from MSN Hotmail at http://www.hotmail.com.
+ - hazikenyer (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Lenne egy kerdesem: -Hogyan lehet hazilag kenyeret kesziteni?????
Valaszaitokat elore is koszonom.

Sziasztok             T.Dániel
+ - Gyors Mexikoi egytaletel (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok, ismet feltuntem!

Tegnap este megint kiserleteztem es egesz jol sikerult.

A hozzavalok

2 doboz 40dkg-os paradicsomos bab
1 doboz kukorica kb. 40 dkg
1 nagy fej hagyma
fustolt szalonna
3 par virsli
olaj
csili vagy egyeb eros fuszerpaprika vagy csipos mexikoi fuszerkeverek.

A szalonnat felcsikozzuk es az olajra dobjuk.
A virslit felkarikazzuk es amikor a szalonna uveges, hoozzaadjuk.
Amikor a virsli csaknem teljesen megsult, hozzadjuk a hagymat es nagy langon
sutunk rajta egyet, de ugy, hogy meg ne puhuljon meg es megmaradjon a
nyersessegebol is.
Ezek utan fuszerezzuk es hozzaontjuk a konzerveket. Felforraljuk es
talaljuk.

Kellemesen edeskes ize van, ami jol harmonizal a csiposseggel.
10 perc alatt elkeszul, gyors vacsoranak kivalo.


Tucsi

A hagymat vastag felkarikakra vagjuk
+ - Alma ecet (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Konyhasok.

Tudja valaki hogy hogyan lehet az almabol othon zazilag alma ecetet csinalmi
?

Koszonom ... Dr. Willy
+ - barna cukor (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Konyhasok,
szeretnek hozzatok fordulni egy kerdessel, vagy inkabb keressel:
Az utobbi idoben felesegemnek egyre gyakrabban voltak allergias tunetei,
bo(")rpir, viszketes, fajdalmak. Tobb orvosi vizsgalat utan egy homeopata
doktorno kandida (candida?) bakteriumokat talalt nala, amelyek a taplalekban
talalhato cukorbol taplalkoznak.
Ket het eros dietat javasolt es teljesen eltiltotta a feher cukortol.
A dieta letelte utan edesitonek csak barna cukrot hasznalhat. Mivel most van
a
befozesek idoszaka, szeretnenk eltenni befottet es lekvart, amihez ugye
cukor kell.
Itt jon a problema: vettunk barna cukrot (Aranykanal), de nem vagyunk
meggyozodve rola, hogy tenyleg barnacukor-e. Az osszetetele: kristalycukor,
nadmelasz stb. Szerintem ez csak izasitett repacukor. Azt hiszem a Profiban
vettuk, de kerestuk a Sparban is, ott is csak ez a fajta volt.
Ha esetleg tudtok segiteni a temaban, nagyon szepen megkoszonnenk.
Szivesen fogadunk recepteket is, amelyek ezt a fajta allergiat
ellensulyozzak.
Valaszokat lehet maganban is  vagy 
cimre.

Koszi

Sziasztok

Karcsi

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS