Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1239
Copyright (C) HIX
2002-08-10
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re: Receptek nemetul es kakao (mind)  29 sor     (cikkei)
2 RE: kakao (mind)  21 sor     (cikkei)
3 Re: *** HIX KONYHA *** #1238 (mind)  67 sor     (cikkei)

+ - Re: Receptek nemetul es kakao (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Orsi kerte:

> Remelem meg tudjatok nekem mondani, hogy hogyan kell igazan jo
> kakaot kesziteni (igazibol, nem pedig instant).

Hat en igy keszitem:
Egy cseszebe teszek 1 pupozott TK cukrot, hozza 1 TK kakaot. Keves -
mondjuk kb. 2 TK - tejet teszek hozza, simara elkeverem. Raontom a forro
tejet, felkavarom.
A lenyeg az, hogy a kakao jol el legyen keverve, maskepp olyan
"porbuborekok" lesznek a tejben mint a lisztnel, amit nehez elkeverni. A
cukor-kakao mennyiseget izles szerint ki kell probalni.


Ildi kerte:

> A segitségeteket szeretném kérni. Keresem a Gyümölcsleves receptjét,
de
> németül. És további magyar ételek receptjét is szivesen fogadom persze
> németül. Sajnos én nem tudok németül ezért fordulok hozzátok. Előre is
> köszönöm a segitségeteket.

Kb. hany es mifele recept kellene? Van egy konyvecskem +egy kis Gundel
szakacskonyvem nemetul, beszkennelhetek belole es elkuldhetem privatim.

Udv
Emilia, Stuttgart
+ - RE: kakao (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok, szia Orsi!

>Remelem meg tudjatok nekem mondani, hogy hogyan kell igazan jo
>kakaot kesziteni (igazibol, nem pedig instant).

En ugy szoktam, hogy szemelyenkent kb. 1 pupozott teaskanal kakaot +
ugyanennyi kristalycukrot osszekeverek, es keves vizet teszek hozza,
csomomentesre keverem, es osszeforralom. Aztan felengedem tejjel, de csak a
kivant fogyasztasi homersekletig melegitem tovabb. Ui. nem szeretem a
forralt tej izet.

Azt hiszem, ez a hivatalos verzio. :-) Ha sietek, akkor egybol a bogreben
keverem ossze a hozzavalokat, mikroban 20-30 mp alatt osszeforralom
(vigyazat! hamar kifut!!), megkavarom, bele a tej, ujra mikro - kb. 1 perc
- es kesz. 

[Hallottam valahol (de meg nem probaltam ki), hogy egy "gondolatnyi" so
nagyon jol kiemeli az izet... ]

sziasztok,
Zita
+ - Re: *** HIX KONYHA *** #1238 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

"HIX KONYHA" > 2002.08.09. 02:30:45-kor írta:

Szia Robi!

> Ket szep facankakas figyel a fagyasztomban. Tippeket, illetve elsosorban
> recepteket kernek, hogy mit es hogyan erdemes eme nemes allatokbol
> fozni.

A facanbol leginkabb levest, ill. sultet keszithetunk, esetleg kocsonyazzuk, va
gy pastetomot keszitsunk belole.

Facanleves Ujhazi modra

6 szemelyre 2 db facan (vagy 1 db facan es 0,5 kg vaddiszno, vagy marhahus), 15
 dk sargarepa, 15 dk zoldseg, 1/2 fej kelkaposzta,10 dk karfiol, 5 dk zoldpapri
ka, 5 dk paradicsom, 5 dk voroshagyma, 10 dk zoldborso, egesz bors, 3 dk so, 3 
l viz, 1-2 sampinyongomba, 1 gerezd fokhagyma. 

A megtisztitott, alaposan megmosott facant fazekba teve felontjuk vizzel. Hozza
tesszuk a vaddiszno, vagy marhahust. Kb fel orai fozes utan, mikozben a levet t
obbszor lehaboztuk belerakjuk a tobbi hozzavalot es csendes tuzon kb 4 orahossz
at fozzuk.ekkor kivesszuk belole a hust es leszurjuk. A facan husat lefejtjuk a
 csontrol, es visszarakjuk a leszurt levesbe az atvalogatott zoldseggel, gombav
al egyutt. Vekony meteltet vagy majgombocot fozunk bele, ugy talaljuk.

Facansult

Az alaposan megtisztitott facant soval kelloen bedorzsoljuk, mellet, combjat fu
stolt szalonna csikokkal megtuzdeljuk, es lehetoleg fedeles tepsiben lassu tuzo
n pirosra sutjuk. Vegyes kompottal es parolt rizzsel talaljuk.

Kocsonyazott facan

6 szemelyre 2 db facan, 2 dl feher bor, 2 db baberlevel, 1 db citrom, 1 kg marh
acsont, 2 dk so, egesz bors. 

A facant a borral, vizzel, baberlevellel, borssal, a szeletekbe vagott citromma
l, soval foni tesszuk, lehabozzuk es puhara fozzuk. Utana a hust kiszedjuk es b
eletesszuk a marhacsontot es tovabbi harom orat fozzuk. A kicsontozott facanhus
t tanyerokra tesszuk, es leontjuk az atszurt huslevel. Ha megdermedt, citrom sz
eletekkel talaljuk.

Facanpastetom

6 szemelyre 1 db facan, 5 dk vaj, 5 dk liszt, 20 dk fustolt szalonna, 20 dk ser
tes, vagy marhanyelv, 3 tojassargaja,10 dk sampinyongomba,  2 dl tejszin, torot
t bors, 1 dl voros bor, 3 dl aszpik, so, 1 db citrom.

A facant sos vizben a nyelvvel puhara fozzuk. Amikor megfott, boret lehuzzuk, e
s a husat lefejtjuk a csontrol, majd osszevagjuk. A fott nyelvet megtisztitjuk 
a boretol es a szalonnaval egyutt ledaraljuk. A gombat 2 dk vajon puhara parolj
uk, a maradek vajjal es liszttel vilagos rantast keszitunk, 1-1,5 dl vizzel fel
eresztjuk, majd az igy nyert masszat hozzaadjuk a pephez, melyet tojassargajava
l, tejszinnel, torott borssal, voros bor hozzaadasaval simara kevertunk. Ovatos
an osszekeverjuk a daralt hussal. Kelloen sozzuk, uvegtanyerokra kulonbozo form
ara mintazzuk. Tetejet es oldalat vagott aszpikkal meghintjuk, citromszelettel 
diszitve talaljuk.

Jo etvagyat

Üdv 

Eva

-- 
    
                 

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS