Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1317
Copyright (C) HIX
2002-11-02
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 re: Bor fogyokura (mind)  15 sor     (cikkei)
2 RE: csipkebogyolekvar kerdes (mind)  19 sor     (cikkei)
3 zoldseg (mind)  7 sor     (cikkei)
4 Re: *** HIX KONYHA *** #1316 (mind)  9 sor     (cikkei)
5 cascaval (mind)  22 sor     (cikkei)
6 Re: Zold tea (mind)  9 sor     (cikkei)

+ - re: Bor fogyokura (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Emilia irta:
>En inkabb azt mondanam, hogy nagyon egyoldalu,
>hianyzik rost, vitamin, feherje, es mint ilyen, hozza sem nyulnek.

Epp tegnap lattam egy nemet adon egy riaszto modszert. Tobbtizezer Euroert
vhol Ausztria legszebb reszen szerveznek gazdagoknak fogyokurat - persze
luxuskorulmenyek kozott. Vmi specialis szaraz tonkolybuzakenyeret etetnek a
paciensekkel, de abbol se sokat :-), meg asvanyvizet lehet inni. A
riportban egy von und zu :-) Sayn-Wittgenstein baro nyilatkozott, annyira
leromlott az allapota, hogy korhazba kellett szallitani. Szoval minden
egyoldalu fogyokura veszelyes lehet. 

Zita
+ - RE: csipkebogyolekvar kerdes (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Katalin,

ugy tunik, nincs kiralyi ut. :-) 
A konyvem (Erdelyi Lajosne dr.: Rakjuk el telire) ketfele modszert ir: 

* az egyikben a fott bogyot eloszor egy durvabb, majd egy finomabb szovesu
szitan kell attorni/paszirozni. Ezutan a "masszat" addig forralni, mig
surusodni nem kezd. Ekkor kell belekeverni a cukrot es tovabbi 20-25 percig
fozni. 

* a masik modszer (szerintem) meg macerasabb. A bogyokat (egyenkent!!!)
kettevagni, es a magokat kikaparni. Az igy nyert gyumolcshust atobliteni,
majd annyi vizzel felonteni, hogy ellepje, es puhara fozni. De ennel is
ajanlja az egyszeri paszirozast.

Csipkebor recept sajnos nincs ebben a konyvben. :-( Szorp recept nem jo? :-)  

sziasztok,
Zita
+ - zoldseg (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

En ugy szoktam grillezni zoldsegeket, hogy szeletelt zukkinit (1 cm
vastag), negyedelt-felezett gombat, darabolt vastagabb leveleire szedett
lila hagymat bepacolok olivaolaj, balzsamecet, zuzott fokhagyma,
kakukkfu, oregano pacba (PICI so is mehet bele) 30-60 percre. Majd
fapalcikara, vagy vekony nyarsra huzom oket felvaltva, es ugy grillezem.
Nagyon finom. Ugyanez a pac felhasznalhato csirkemell darabok
izesitesere, amit szinten palcikara huzva sutok. Bea
+ - Re: *** HIX KONYHA *** #1316 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Brindza románul nem jelent semmit.
> Brânza az túró. Pontosabban tehéntúró.

Bocsanat, de ha csak tehenturo, akkor szerinted mit jelent pl. a 'brânza
de oaie"? (Ahogy latom, ennek az irasmodjat is megvaltoztattak, a
forradalomig brînza nevre hallgatott.)

Udv
Emilia, Stuttgart
+ - cascaval (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kérdésem Zs.-hez:

A Cascaval nem egy sajt fajta?
Mamaian vettünk részt egy isteni mitite partin, a ship's chandler (nem
szeretem lefordítani: tőlük vásárolunk mindent vámmentesen: cigi, ital,
csapágy, ágynemű, festék, stb...) hívta meg a hajó vezetését (köztük a nejem
és a kisebbik fiam is, akik kikötői látogatáson voltak). Tehette, hiszen
akkoriban (1996 nyarán) pangott az üzleti élet, s mi tizenötezer dollárért
vásároltunk élelmiszert nála, hiszen tudtuk, hogy a legközelebbi két hónapot
ukrán-orosz kikötőkben töltjük, s után irány Dubai és Pakisztán, végül
india, tehát olcsón vásárolni ki tudja, mikor lesz módunk) A mitite mellé
csak friss, puha kenyeret, zöldpaprikát, paradicsomot és Cascaval sajtot
kaptunk. Na, és cujkát: életemben nem ittam ilyen finom szatmári
szilvapálinkát!
Ennyit az emlékekről, amit a cascaval szó kiváltott belőlem.

Üdv: Wawel

**************************
www.szekelyistvan.hu http://vilagitotorony.lap.hu
http://tengeresznota.lap.hu http://galeria.lap.hu
********************************
+ - Re: Zold tea (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

egy kiskanállal tegyél 1L vizbe áztasd kb:10percet,
(szürd le azaz a füvet ne iddmeg) .
A teát jobb ha nem izesited semmivel mert elveszt az
értékéböl ,tudom olyan az ize mint a LÁBVIZ szaga de
ha 1Billio Kinai,100 Millio Jappán ,és ki tudja ,hogy
még hány M ember a világon megbirja inni akkor te is.
Meglehet szokni.         Ricsi

(webes bekuldes, a bekuldo gepe: 099.pth0412.pth.iprimus.net.au)

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS