Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1912
Copyright (C) HIX
2004-12-16
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 re: Re: beigli BRRRR (mind)  16 sor     (cikkei)
2 karacsonyi vacsora (mind)  26 sor     (cikkei)
3 Re: re: re: Kedvenc unnepi vacsora gesztenyes pulyka (mind)  11 sor     (cikkei)
4 Re: Re: beigli BRRRR (mind)  7 sor     (cikkei)
5 re: re: Re: Bajor feher kolbasz (mind)  10 sor     (cikkei)
6 re: linzerek (mind)  15 sor     (cikkei)

+ - re: Re: beigli BRRRR (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Teljesen egyetértek !!!
Szerencsés ember akinek van kikkel karácsonyoznia és nem veszekedéssel 
telnek az ünnepek!
Nálunk amúgy minden évben ugyanaz van, ebédre mákos guba, vacsorára 
halászlé, rántott hal (ponty), sajttal-sonkával töltött pulyka rántva, 
dinsztelt káposzta, krumplipüré, párolt rizs, tartár.
Süteménynek meg mákos-diós bejgli, zserbó.
Feltehetem a bejglireceptet a weboldalamra ?


www.szakacskonyv.tk

Hamarosan felrakom a kért linzerrecepteket !
Az oldalon is lehet kérni!

Tisztelettel, a Webmester
+ - karacsonyi vacsora (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Nalunk abszolut nem-hagyomanyos vacsora van 24-en este. Illetve a mi
szempontunkbol mar hagyomanyos :-), mert legalabb 8-10 eve ezt csinaljuk. 
Eleve nem szeretjuk a halat, sot, se a ferjem csaladjaban, se az enyemben
nem volt szokas a halvacsora ilyenkor, mert csak a csaladok kisebb resze
szerette a halat. Igy aztan nem volt nehez a hagyomany megtorese. :-) 
En sem szeretek olajszagban uszo fejjel, "mosott rongykent" odaesni a
karacsonyfa ala. Meg evkozben is kulonleges alkalom kell, hogy rantott
hust/zoldseget keszitsek. Hiaba a hiper-szuper elszivo, bizony elegge
telemegy a lakas az olajszaggal. 
Egyszer kiprobaltuk a husfonduzest, es azota ezt csinaljuk minden
Szenteste. Elotte 1-2 nappal bepacolom a 3-4 fele huskockakat, a kulonfele
martogatosokat is el lehet kesziteni elozo nap. Csak a salatakat csinalom
aznap, de az mar nem nagy munka. Altalaban majonezes alma-pore salatat
csinalok, krumplisalatat becsi modra, egy friss vegyes jegsalatat is
szoktam kesziteni, es esetleg kukoricasalatat meg egy kis adag gorogsalatat. 
Beiglit szoktam sutni, mert nagyon szeretjuk, de ezt is megcsinalom 2-3
nappal korabban. 
A tovabbi napokon kenyelmes dolgom van :-), mert 25-en anyosomekhoz
megyunk, 26-an pedig az apukamhoz, ahol a testvereim csinaljak az unnepi
ebed nagy reszet. Mindket helyre inkabb sutemenyeket szoktam vinni. Iden az
anyosomekhoz - a pulykasult melle - viszek baconben sult aszaltszilvat. 

sziasztok,
Zita
+ - Re: re: re: Kedvenc unnepi vacsora gesztenyes pulyka (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Úgy érzem a hozzászólásodból, hogy a Karácsony nektek csak egy kötelező va
lami. A férjed kitörölné; nem Te készíted az ünnepi kaját, és nem is a kedvence
d lesz, stb... Miért nem alakítod úgy, hogy az nektek is csodálatos ünnep legye
n?
Nálunk is nagy munka a sütés- főzés, készülődés, de nagy örömmel tess
zük, látván a családunk elégedettségét. Igyekszünk mindent felejthetelenné vará
zsolni, hogy ha már mi rég nem leszünk, a gyermekeinkben akkor is gyönyörű
 emlékeket ébresszenek a régi karácsonyaink.
Nálunk ez nem kötelesség, hanem az év legszebb Ünnepe!

(webes bekuldes, a bekuldo gepe: 213-163-16-166.vnet.hu)
+ - Re: Re: beigli BRRRR (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Köszi a receptet István, kipróbálom!

Diana
http://sutemeny.lap.hu
http://muffin.lap.hu szerkesztő

(webes bekuldes, a bekuldo gepe: 213-163-16-166.vnet.hu)
+ - re: re: Re: Bajor feher kolbasz (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

A cimuk:

www.erniesdeli.com

Ajanlom a Tokai sarga muskotalyt, nagyon finom;-)))
Nagyon finom a hurka, kolbasz is.

Jo etvagyat.

Bori
+ - re: linzerek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Egy osi szakacskonyvemben talaltam a kovetkezot:

Linzi Karikak:

Osszegyurunk 25 deka lisztet, 12 deka vajat, reszelt citromhejat, 
8 deka cukrot, egy tojassargajat es kaveskanal citromlevet. 
Fankszuroval kiszurjuk.  Felet igy hagyjuk, masik felebol 
ugyanolyan nagysagu koszorukat csinalunk.  Tojasfeherjevel 
rarragasztjuk a koszorukat a sima kerek lapokra, tetejet 
megkenjuk, dios cukorral meghintjuk es ovatosan sutjuk.  Ha 
megsult, a melyedesbe lekvart teszunk.

(Fulop Margit: Mindenki Szakacskonyve - ara 24.50 Ft!!)

Juli

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS