1. |
majoranna (mind) |
13 sor |
(cikkei) |
2. |
re: kenyer rizslisztbol (mind) |
25 sor |
(cikkei) |
3. |
Mouszka (mind) |
31 sor |
(cikkei) |
4. |
KOPASZBARACK (mind) |
14 sor |
(cikkei) |
5. |
romai komeny (mind) |
9 sor |
(cikkei) |
|
+ - | majoranna (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
sziasztok,
milyen etelekbe tesznek altalaban majorannat? en kettöt ismerek csak a
kelkaposzta fözeleket es a resztelt majat.
a valaszokat elöre is köszönöm
medve
--
+++ GMX - Mail, Messaging & more http://www.gmx.net +++
Bitte lächeln! Fotogalerie online mit GMX ohne eigene Homepage!
|
+ - | re: kenyer rizslisztbol (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
>Rizslisztbol szeretnenk kenyeret sutni (buzaliszt nelkul).
Kedves Csaba!
Vegigbongesztem tobb kenyeres konyvet es receptgyujtemenyt, de ez az
egyetlen recept, amit talaltam. Dr. Zackel Erna: Sussunk otthon c.
konyvebol valo, es ugyanezt a receptet talaltam meg a "Kenyervarazs"
weblapon is - ott kenyersutogephez is ajanljak.
Diétás kenyér
Hozzávalók: 20 dkg kukoricaliszt, 20 dkg rizsliszt, 2 tojássárgája, 8 dkg
porcukor, 4 dkg margarin, 1,5 dkg éleszto, 2,5 dl tej, 1 teáskanál só.
Ez igy edes kenyernek tunik, de gondolom cukor nelkul sosan is el lehet
kesziteni...
Nem vagyok biztos abban, hogy _csupa rizslisztbol_ lehet eheto kenyeret
sutni. (A legtobb rozskenyer is csak egy bizonyos %-ban tartalmaz
rozslisztet, mert tiszta rozslisztbol eleg fura allagu valami lenne...
Hasonlo a tapasztalat csupa kukoricaliszttel is.)
Par ev alatt rengeteg recept gyult ossze a szamitogepemen, egyetlen olyan
sutemenyt talaltam, aminek a tesztajaban van rizsliszt. De ebben is csak
fele aranyban (a masik fele buzaliszt).
sziasztok,
Zita
|
+ - | Mouszka (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Mindannyian!
Mindannyiotoknak nagyon koszonom a mouszkaval kapcsolatos valaszokat. Ki is
kell majd egyszer probalnom.
Hasonlot az olaszok is keszitenek.
Tehat vekony szeletekre vagjak a padlizsant, besozzak, allni hagyjak,
lecsurgatjak. Platnin jol megsutik mindket oldalat. Egy tuzallo talba teszik
paradicsomos sugo, es besamell martas tarsasagaban, es jo forro sutoben
kisutik. Igen finom. Marco fiamtol tanultam., o meg a baratja nagymamajatol.
Puszi Mindenkinek: Izabella
>
> Felado : [International]
> Temakor: re: mi a mouszaka? ( 17 sor )
>
> Felado : [Austria]
> Temakor: Mouszaka ( 16 sor )
>
> Felado : [Hungary]
> Temakor: Re: padlizsansalata ( 19 sor )
>
> Felado : [Hungary]
> Temakor: Re[2]: padlizsansalata ( 28 sor )
>
> Felado : [Hungary]
> Temakor: musszaka ( 47 sor )
>
|
+ - | KOPASZBARACK (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves KONYHA!
Ha mar igy benne vagyok az irasban, evek ota mindig elfelejtettem irni
ilyenkor tavasz jovetelekor, kesobb meg aktualitasat veszitette. Ime:
Akinek van kopaszbarackfaja, vagy pedig ismerosnek. Gondolom, hogy tavasszal
a pici, eretlen gyumolcsbol tobb lehullik, azt nem kell kkidobni. Akkor,
amikor meg akkorak, mint egy kisebb kekszilva, de a lenyeg, hogy a magja meg
tejes, nincs megkemenyedve. Ezt delolaszorszagban elteszik savanyusagnak.
Nagyon finom, tenyleg kellemesen, jo ize van. En ugy vettem ki, hogy
kopaszbarackbol van. Egeszben, hamozas nelkul. Ecet, so, cukor, egy kis
fuzer hozza. es tenyleg finom.
Puszi Mindenkinek: Izabella
|
+ - | romai komeny (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Egy kerdesem lenne, hogy a romai komeny milyen fuszer?
Ugyanaz, mint a ( gulyasba hasznalt) komeny vagy az egy
teljesen mas fuszer? Es hol kaphato, mert kozonseges
kozertekben nem talalok. Netan a Nagycsarnok Azsia
uzleteben? :))))
Gabi
|
|