1. |
flambirozott palacsinta (mind) |
22 sor |
(cikkei) |
2. |
Az izletes Cannelloni receptje. (mind) |
47 sor |
(cikkei) |
3. |
Joghurtos, epres szelet (mind) |
30 sor |
(cikkei) |
|
+ - | flambirozott palacsinta (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Bizonyara ismeritek azt az erzest amikor egy etelt ihlettel, szeretettel
keszitunk, ugyanazokat az osszetevoket kombinaljuk, de valamitol
megis mas lesz, utanozhatatlanul finom es bizonyara evekig
visszaemlekszunk az izere.
Temesvaron egy tanitvanyomnal megkinaltak egy u.n. "Clatite flambate"
ertsd:Flambirozott palacsinta cimu etel-koltemennyel.
Harom repetat kertem belole(szegyenkeztem de nem lehetett ellenallni),
hihetetlenul finom deszert volt, tehenturoval toltott palacsinta
lerakva,
lerben atsutve, de hogy milyen kremmel volt meglocsolva, mi volt a
tehenturohoz keverve,
vagy mitol volt masabb mint egy egyszeru rakott palacsinta nem tudom.
Hajdanan elkertem a receptjet, de nekem tavolrol sem sikerult olyan
finomra
mint amilyen ott volt, szoval gondban vagyok.
Valakinek van tehenturos-rakott-palacsinta kulonleges receptje?
Hatha ratalalok egy elveszettnek hitt izre.
Koszi
Rezso
|
+ - | Az izletes Cannelloni receptje. (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Izletes cannelloni ( Hus nélküli változata. )
fogyokurazoknak, vegetaroknak, innyenceknek,
zamatokat es izharmoniakat kedveloknek ajanlom
e etel elkesziteset amely vitaminokban gazdag !
Elkeszitesi ideje : Kb : 1 ora.
Hozzávalok : 12 - 16 lasagne tesztalap,
80 dkg eret paradicsom, 8 dkg szaritott
vagy 20 dkg erdei gomba, 1 voroshagyma,
20 dkg kremsajt, 15 dkg tehenturo, 2 gerezd
fokhagyma, 2 dl feherbor, 1 kis csokor
bazsalikom, 1 kis csokor friss kakukfu,
1 kis csokor oregano, 1 csapott evokanal
cukor, 10 dkg reszelt fustolt sajt, so, bors,
olaj, ( innyenceknek oliva olaj javasolt )
A szaritott gombara ( erdei gombara ) bort
es vizet ontunk, es hagyjuk megduzzadni.
A megmosott paradicsomokat aprora vagjuk.
A megtisztitott, finomra reszelt voroshagymat
keves olajon meg fonnyasztjuk, majd ratesszuk
a paradicsomdarabokat. Raontjuk a gomba alatt
megmaradt boros let, es szukseg eseten keves
vizet is adunk ala. Zuzott fokhagymaval, soval,
osszevagott oreganoval es cukorral izesitjuk,
majd gyakran kevergetve martas surusegure
fozzuk, utana atpasszirozzuk. A lasagnelapokat
enyhen sozott, forrasban levo vizben elofozzuk,
majd kiszedjuk es lecsopogtetjuk. A toltelekhez
a kremsajtot turoval osszekeverjuk, es soval,
borsal, finomra vagott kakukfuvel fuszerezzuk.
A gombat feldaraboljuk. A deszkara teritett
tesztalapokra sajtos maszat kenunk, es a
gombadarabokkal megszorjuk, majd feltekerjuk.
A toltott tesztatekercseket olajjal kikent tepsibe
lerakjuk, es suru paradicsommartast kanalazunk
a tetejukre. Reszelt sajttal megszorjuk es 210 C
fokos eloremelegitett sutobe toljuk, 20 perc alatt
keszre sutjuk. Akinek gaztuzhelye van annak is
ajanlom e receptet csak akkor a sutesi ido
10 - 15 percel tovabb tart.
Jo etvagyat kivanok !
Udvozlettel es Tisztelettel : Toth Gabor.
|
+ - | Joghurtos, epres szelet (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Joghurtos, epres szelet.
Hozzavalok a piskotahoz : 6 tojas,
3 evokanal viz, 6 evokanal cukor,
6 evokanal liszt, 1 sutopor.
Hozzavalok a kremhez : 25 dkg turo,
4,5 epres johurt, 1 csomag zselatin,
2 dl tejszin, 2 evokanal folyekony
edesito, vaniliascukor, 50 dkg eper.
6 tojasfeherjehez 3 evokanal vizet
teszekes felkemenyen 4 evokanal
cukrot, mellyel kemenyre keverem.
A tojassargakat a maradek cukorral
kikeverem, majd lazan elegyitem a
habbal. Hozzaadom a sutoporos
lisztet, es sutopapirral belelt tepsibe
megsutom. Ha jol kihult kettevagom.
A turot a joghurttal, az edesitovel,
vanilias cukorral osszekeverem.
A zselatint 1 dl vizben, vagy szorpben
felolvasztom, s ha langyoslara hult
hozzadom a kremhez. 2dl tejszint
habba verek, es belekeverem a krembe.
A kremet felfolyo allapotban nagyreszt
a piskotara halmozom, es kirakom a
megtisztitott eperrel. Betakarom a
masik piskotaval, es a maradek kremmel
bevonom. Keves eperszemmel diszitem,
ha jol kihult, kockara vagva talalom.
|
|