Sziasztok Konyhasok!
Ezt a kajat tegnap este probaltam ki, nagyon izlett.
Ime:
Gyors zoldsegragu leves
Hozzavalok (3-4 szemelyre):
- 4 db marhahusleves kocka (en Maggi-t hasznalok)
- 4 db kozepes meretu krumpli
- 20 dkg zoldborso
- 10 dkg cernametelt
- 2-3 szal petrezselyemzold
- 1 dl tejfol
- 1 l viz
- keves liszt a suriteshez
A leveskockakat es a kockara vagott krumplit hideg vizben feltesszuk
foni a petrezselyemzolddel egyutt. Ha friss borsot hasznalunk, azt kb.
10 percel a leves folforrasa utan rakjuk bele, a konzervet csak akkor,
ha a krumpli mar majdnem teljesen puha. Amit a krumplink megpuhult,
beletesszuk a tesztat, majd kb. 2 perc mulva a tejfollel, amibe
elozoleg ne'mi lisztet kevertunk behabarjuk.
Mivel dupla mennyisegu leveskockat hasznaltunk, sozni nem kell!
Jo etvagyat!
ui: Bocsanat, ha a levelem netan ketszer is megjelent a litan, de az
elozorol nem jott ertesites.
--
Udvozlettel:
KASI mailto:
|
Sziasztok Konyhasok!
Egy kis szunet utan, ujra el kell viselnetek engem! :-)
Csodalatos nyari ido van felenk, minden reggel vigyorogva
ebred minden ittlako, orulven, hogy megis megszuletett!
Anyosomek vannak nalunk mar egy hete, de ez nem ront a
hangulaton! (Aki feltalalta a tavolsagot, nem buta ember volt,
hanem nos.)
Szoval szombat reggel lemegyek a pincebe, hogy hozzak fel
begyujtot a grillhez. Es mi kerul a szemem ele? Egy nagy
uborkas uveg. Ez a latvany kellett, hogy agysejtjeim mukodesbe
lepjenek. Nekem ugyanis a majusrol nem csak a szerelem jut az
eszembe, hanem fure teritett takarok, labdazo gyerekek, rovid
nadragbol kikandikalo csunya ferfilabak es a satornal a jegyre adott
par virsli, mustarral es egy uveg sorrel.
A napfenyrol foldi eper, strand es a kovaszos uborka jut az eszembe.
De nem az a kovaszos uborkanak hazudott valami, amit reggel
forro vizzel lelocsolnak, es este a csalad boldogan eszi a kesz
kovaszos ubit a vacsorahoz. Nekem is kellett mar ennem ilyent, kozben
azt hallgatva a haziasszonytol, hogy ugye milyen finomra sikerult?
Akkor mar eszem nyersen, de nem tartom palmafanak a tormabokort!
Az en keszitesi modom:
Hozzavalok:
Uborka, (nem tudom mennyi volt, pont befert az uvegbe)
3 noi maroknyi so,
1 csomag kapor,
1 kisebb fej fokhagyma,
2 szelet kenyer.
A megtisztitott uborkak vegeit levagom, majd hosszaban negyfele hasitom,
de nem vegig, csak egy centire a vegukig.
Behelyezem az uvegbe, (5 literes) kozben hozzaadom a kaprot es a
fokhagyma gerezdeket is. A tetejere szorom a sot, felontom meleg vizzel,
es a tetejere teszem a kenyeret. Kis uvegtanyert teve az uveg szajara,
maris mehet a napra.
Harom napig kell, hogy nap susse, at kell erve lenni minden porcikajanak,
es ropogosnak kell lennie. A szinen latni, ha megerett. Ekkor a kesz
uborkakat hideg vizzel leoblitve, az atszurt lebe ujra visszateve
bolcsojebe,
hutobe tesszuk, hogy masnap fenseges elmenyben legyen reszunk,
amikor ebednel talalkozunk vele.
Bizonyara lehet tormaval, vagy mas fuszerekkel izesebbe tenni, de ilyeneket
eddig nem volt szerencsem kostolni. Talan legkozelebb kiserletezni fogok.
Ha valakinek mas receptje van, es ugy eskuszik ra mint en erre, ne fogja
vissza magat, addig kozolje amig jo ido van. (Legalabbis itt.)
Mindenkinek jo etvagyat kivan ujra: Misi
|