Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 959
Copyright (C) HIX
2001-09-22
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 burgonyafozelek (mind)  15 sor     (cikkei)
2 krumplifozelek (mind)  51 sor     (cikkei)
3 Re: krumplifozelek (mind)  21 sor     (cikkei)

+ - burgonyafozelek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hi!

Asszem jol olvastam vki krumlifozelek receptet keres?
Ha nem akkoris leirom hatha jo lesz meg vmire:

Kockara v. szeletekre vagott krumlit (nem a Bruce Lee testvere :)) sos
baberleveles, majorannas, delikatos es komenymagos vizben megfozzuk. Ha
puhara fot, akkor rataesszuk a vastag rantast ami a kov.-bol all:
olaj+liszt+pirospaprika+fokhagyma, belekeverjuk csomomentesen!
Forras elott 2 kanal tejfolt izles szerint cukrot, egy kiskanal ecetet (ezt
nem muszaj) adunk hozza, es osszeforraljuk.
Ennyi az egesz!!!
:)

CilaPower -ne'
+ - krumplifozelek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

>Egy babérleveles krumplifozelék receptre lenne szükségem
 
 Szia Robi

 Krumplifozelek
 Hozzavalok:
 Az alaphoz:
 1 fej hagyma
 1 gerezd fokhagyma
 fél kg. krumpli
 só
 pirospaprika
 oroltbors
 olaj
 baberlevel
 izles szerint
 majoranna
 oroltkomeny

 A rantashoz:
 pici olaj
 1-2 evokanal liszt
 pici so 
 1 gerezd fokhagyma , vagy egynek a fele

  A lisztet az olajon soval halvanysaragara piritjuk ,belenyomjuk a
fokhagymat 
 ,pici hidegvizzel felengedjunk ,es hozzaadjuk a krumplihoz.

 A habarashoz:
 1-2 evokanal liszt
 sici so
 1 tejfol
 keves tej ( ha szukseges)
 A hozzavalokat simara keverjuk ,ugy tesszuk a krumpliba.

 Felszeleteljuk a voroshagymat ,olajon megpiritjuk, sózzuk ,
 beletesszuk a kockara vagottkrumplit és azt is megparoljuk ,
 majd a párolást kovetoen! beletesszuk a pirospaprikat ,baberlevelet.
 Felengedjuk vizzel ,ugy ,hogy eppen csak ellepje.
 Fozes kozben mindig utanna teszunk egy pici vizet ,ha elfone.
 Ugyeljunk arra ,hogy keveset kevergessuk ,mert szetesik a krumpli 
 és olyan lesz mint a martas.Ha megfott ,fuszerezzuk.
 Utanna behabarjuk ,vagy rantast teszunk bele ,még 1-2 percig az ujra forras
utan 
 fozzuk ,csak annyira ,hogy a liszt megfojjon ,ha szukseges utanna
fuszerezunk.

 Fustolt dolgokat: kolbaszt ,szalonnat ,akarmit belefozve meg jobb ,de ne
tegyunk
 bele sokat es a sozasra ugyeljunk ,csak a legvegen sozzuk az etelt.
+ - Re: krumplifozelek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

>Egy babérleveles krumplifozelék receptre lenne szükségem.
>elore is köszönöm.
>Robi.


Kedves Robi!

Ime egy baberes krumplifozelek, ahogyan itthon megszoktuk. :-)

Szemelyenkent 20-25 dk krumpli, de nem a sargaszinubol, mert az nagyon
szetesik. 1-2 baberlevel, ha kicsi 2. 2 dl tejfel, kb 2-3 dkg liszt,
so.

Meghamozod a krumplit, (megmosod), felkarikazod, es egy labosban annyi
vizet teszel ra, hogy elfedje, kis soval es a baberlevellel puhara
fozod. A lisztet (en 2 pupozott teaskanalnyit szoktam) simara kevered
a tejfollel es aprankent a krumplihoz adod, kozben rendszeresen
kevergeted, mert ha nem leragad.  :-) Ha osszeforraltad az egeszet,
készen is van.

Szeretettel J. Zsoka

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS