Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1591
Copyright (C) HIX
2003-09-16
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re: madartej (mind)  17 sor     (cikkei)
2 Hali minden hozzáértőnek! (mind)  8 sor     (cikkei)
3 Re: madartej (mind)  28 sor     (cikkei)
4 gofri (mind)  7 sor     (cikkei)

+ - Re: madartej (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hello!

Allitolag mikroban is lehet, de az nekem soha nem sikerult. Ami viszont bevalt,
 az a kovetkezo modszer: a felvert habot 
nagy edenybe kell rakni, vizet kell forralni, aztan a vizet raonteni a habra. A
 kozepen lesz egy lyuk, ott folyik le alulra 
a viz. Utana le kell fedni az edenyt, es jo darabig ugy hagyni. Az egesz hab eg
y tombben dermed meg, kanallal konnyen ki 
lehet szaggatni belole a galuskakat, es nem esik ossze.

Norbi


> Tobbszor probalkoztam mar madartejjel, de a habja mindig osszeesik 
> es aszotta valik, amikor kiveszem a forro tejbol. Hogyan erheto el, >hogy 
> szep nagy es gusztusos maradjon?
> Elore is kosz: Dori
+ - Hali minden hozzáértőnek! (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kertes házban lakom és ebből adódóan merült fel annak igénye, 
hogy kolbászfüstölőt kellene készíteni.
Az elgondolást tett követné, ha...  Ha tudnám, miképpen kell egy 
egyszerű kolbászfüstölőt - néha egy kis szalonnát is 
beakasztanánk - elkészíteni.
E tekintetben kérek segitséget ,ha lehet pontos leírással,vagy 
rajzzal.  Köszi  Zotya
Lehet magánba is:
+ - Re: madartej (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

HIX KONYHA  > 2003.09.15. 02:39:57-kor írta:

> Tobbszor probalkoztam mar madartejjel, de a habja mindig osszeesik 
> es aszotta valik, amikor kiveszem a forro tejbol. Hogyan erheto el, hogy 
> szep nagy es gusztusos maradjon?

Hello, Dori!

Tobb oka van annak. )
1.  Lapos peremu serpenyo - vagy labas kell a tejhez.
2.  A tojasok habjat kemenyre kell verni, de nem szabad tulverni!
     Ezt bizony csak tapasztalat utjan lehet megtanulni, mert minden
     tojas mas. Eleg, ha csak csucsot huz a habvero, amikor kiveszed
     a habbol.
3.  A tal, amibe a tojasok feherjet verni akarod, teljesen szaraz legyen.
4.  A habverot is nem akkor kell elobliteni es letorolni - legyen szikra
     szaraz, mire a feherjekbe martod.
5.  GYENGE forrasban levo tejbe kell szaggatni a habot.
6.  Amikor benne van, szamolj el lassan negyig, es azonnal forditsd 
     meg! Azt az oldalat is csak 3-4-ig fozd, es mar szedd is szurotalba!
Ennyi. 
Sok sikert! 

 
Maria

Maria

+ - gofri (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok! Tud valaki gofri, vagy amerikaiul waffel recepte(ke)t kuldeni 
nekem? A neten talaltam nehanyat, de azok nem nagyon tetszettek.Valami olyan 
erdekelne, amit masok mar kiprobaltak. (Juharszirupom mar van.)
Lehet, hogy nem annyira kozerdeklodesre erdemes tema, inkabb maganban 
kuldjetek el!
koszonom szepen elore is!
Rododendron

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS