Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1661
Copyright (C) HIX
2003-12-19
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re: Kelbimbo (mind)  37 sor     (cikkei)
2 candidas dieta (mind)  48 sor     (cikkei)

+ - Re: Kelbimbo (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

>Akarhogy keszitem, mindig keseru. Regebben nagyon 
>kedveltem a kelbimbobol keszult eteleket, es akkoriban 
>sohasem ereztem kesernyesnek...  
>Mit csinalok rosszul a parolas soran? Van valami 
>kulonleges fortely? Ti hogyan keszititek el? 

En ezt meg csak a friss kelbimbonal tapasztaltam, a 
fagyasztottnak nem szokott ilyen eros ize lenni. Azt 
szoktak javasolni (bar en meg nem probaltam), hogy 
fozeskor az elso fozovizet le kell onteni, es friss 
vizben folytatni a fozest. Probald ki!

>Recepteknek is orulnek!

Frankfurti levesbe pl. jobban szeretjuk, mint a 
kelkaposztat, valahogy jobban mutatnak a kis zold 
golyok. Es itt egy masik kedvencem (nem irok pontos 
mennyisegeket, en is csak fejbol csinalom):

Kelbimbos toltott tojas:
8 tojast megfozok, felbevagom, a sargajat kiszedem egy 
talba. Egy beaztatott zsomlevel, soval, borssal, 
mustarral es egy kis tejfollel alaposan osszekeverem. 
Megtoltom vele a tojasfeherjeket. A kelbimbot megfozom. 
Kivajazott jenaiba lerakom a tojasokat, raszorom a 
kelbimbot (lehet tobb reteg is). Vajbol, lisztbol, 
tejbol besamelt csinalok, a vegen belekeverek 1 tejfolt, 
es leontom vele a cuccot. Tetejere reszelt sajt, aztan 
mehet a sutobe, amig a sajt meg nem pirul.
Kelbimbo helyett brokkolival is finom am! Mi ugy 
szeretjuk, ha boven van rajta szaft :)

Judit

Judit

(webes bekuldes, a bekuldo gepe: 194.88.59.10)
+ - candidas dieta (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

sziasztok,

edesanyamnak candidafertozese van, ezaltal szigoru dietara lett fogva.
kozeleg a karacsony es szeretnem meglepni finom, de megis a dietajaba
illo ennivalokkal. ha tudtok ilyeneket, kerlek irjatok meg.

elore is koszonom :)

udv,
Szilvi


ui: makos beigli candidasoknak, hatha valakinek meg szuksege van ra:

Makos beigli

Hozzavalok ket rudhoz:
Teszta
25 dkg tonkolybuzaliszt
12 dkg sargarepa
1,5 dl viz
fel dl etolaj
1-1 kaveskanal orolt kardamom, bazsalikom es gyomberpor
fel kaveskanal szodabikarbona.

Toltelek
25 dkg alma
10 dkg daralt mak
10 dkg magozott meggy
1/2 citrom
4 teaskanal orolt fahej.

Elkeszites
A sargarepat reszelje le finomra egy tormareszelo segitsegevel.
Korulbelul 1 dl vizet melegitsen forrora, es keverje bele a
szodabikarbonat. Adja a vizet a sargarepahoz, majd keverje hozza a
lisztet is. izesitse a fuszerekkel, ontse hozza a maradek langyos
vizet es az olajat. Gyurjon belole lagy tesztat es tegye felre egy ora
hosszaig. Amig a teszta pihen, keszitse el a tolteleket! Hamozza meg
es reszelje le az almat, amihez rogton csopogtesse hozza a fel citrom
kifacsart levet, kulonben megbarnul. A makot keverje ossze a fahejjal.
Az elkeszult tesztat es a tolteleket is ossza ket egyenlo reszre. Egy
alufoliacsikot hintsen meg keves liszttel, majd a tesztat nyujtsa ki
rajta egyenletesen vekonyra. Hintse meg a fahejas daralt makkal, majd
szorja meg a reszelt almaval es a magozott meggyel is. Az alufolia
segitsegevel ugyesen tekerje fel ugy, hogy folia ne keruljon a teszta
belsejebe. Foliaval egyutt tegye egy tepsibe. Elomelegitett sutoben,
kozepes langon korulbelul husz percig susse.

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS