Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 868
Copyright (C) HIX
2001-05-31
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 kovaszos uborka (mind)  17 sor     (cikkei)
2 yamgyoker (mind)  8 sor     (cikkei)
3 borrago (mind)  25 sor     (cikkei)

+ - kovaszos uborka (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

KEdves Deel,
mindekinek a saját maga receptje a világcsúcs, én így szoktam csinálni, és 
mi nagyon nagyon szeretjük:
Tehát: teszel egy nagy befőttesüvegbe kaprot-csombordot, kevés köménymagot, 
egész borst, meg amit akarsz még ( torma, ha van, zellerlevél stb, bátran 
kísérletezhetsz), beleteszed az uborkát, ha apró nem vágod meg, ha nagyok, 
akkor bevágod őket kb. félig, felfőzől vizet, minden liter vizhez 1 kanál 
sót teszel, meg egy babérlevelet.
Miután felfőtt, lehúzod a tűzről, néhány percet hagyod, aztán forrón az 
üvegbe töltöd. A tetejére teszel egy szelet feketekenyeret, egy kistányérral 
lefeded, és a konyhában tartod. (ne tedd a napra, sem a tűzhely közvetlen 
közelébe, de azért a hűtőbe sem).
Három-négy nap múlva kiveszed a kenyeret, aztán még néhány nap múlva az 
uborkát is megeheted. Nagyon finom íze van.
Trix.
_________________________________________________________________________
Get Your Private, Free E-mail from MSN Hotmail at http://www.hotmail.com.
+ - yamgyoker (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Tudja valaki a vonalban, hogy hol lehet Budapesten jamgyokeret kapni?

Cherrylady

---
 Mi az Ön MailBox címe? - http://mailbox.hu
+ - borrago (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Konyhasok!


Sok evvel ezelott a Vetomagboltban kaptam nehany fajta fuszernoveny magjat.
Tobbek kozt a boragoet is. Baromi jo. Aprora vagva belekevertem tejfolos
turoba, mindenfele salataba. Az ize nagyon emlekeztet az uborkara.Fozve nem
probaltam, mert akkoriban meg elkepzelhetetlen volt szamonra a meleg uborkas
etel. Mutatos, amikor viragzik. Mivel jol mezel a kornyek osszes mehecskeje
ott nyuzsizett a kertben. Ez egy kicsit idegesito annak, aki annyira fel a
mehszurastol mint en. A termesztesenel azert vigyazni kell, mert gyomosit.
Nekem a ez olyan jol sikerult, hogy egyszercsak eltunt a kertbol. Azota
viszont nem kapok magot. Ha valaki tudja a lelohelyet irja meg.
A masik kedvencem azokbol az idokbol a Porcsin. Ezt mi itthon mint
Kukacviragot  ismerjuk. Ami a magbol lett az valoban az, nagyban. Finom volt
mint fozelek, kremleves, de salatanak is.
Kesobb olvastam egy cikket arrol, hogy mely gyomnovenyek ehetok, de bevallom
a tyukhuron kivul massal nem kiserleteztem. 

Jut eszembe... A hetvegen kiporgettuk az idei akacmez termest. Ez eddig
termeszetesen maganugy. De..  Ajanlom mindenkinek, hogy most probalja ki a
foldiepret keves friss mezzel.

Udvozol mindenkit

Eva Zalaegerszegrol

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS