Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX MOKA 3767
Copyright (C) HIX
2003-11-24
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Fozzunk kinaiul! 01. (mind)  92 sor     (cikkei)
2 Amin a svedek kacarasznak (mind)  5 sor     (cikkei)

+ - Fozzunk kinaiul! 01. (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hali Mokasok,

Magyarorszagon is egyre nepszerubb a kinai konyha. Itt az ideje, hogy a
legautentikusabb forrashoz, Wilma nene 1902-es szakacskonyvehez nyuljunk!
Ime:

Wilma nene:

KINAI KONYHA

Eloszo

A "kinai konyhat" hallvan legtobbunknek fecskefeszek, tengeri uborka es mas
egzotikus furcsasagok jutnak az eszebe. Valojaban a kinai konyha csak ritkan
hasznalja ezeket a hozzavalokat, inkabb a mi izvilagunkhoz kozelebb allo
serteszsirt es egyeb vitaminos, feherjedus alapanyagokat reszesiti elonyben.

A fozesi eljarasoknal a hangsuly az elokeszitesen van. A hozzavalokat
apritjuk, a martasokat, paczokat osszekeverjuk es csak ezutan kezdunk neki
az etelleiras elolvasasanak. A reczeptekben kozolt mennyisegek atlagosan
1-12 szemelyre szolnak, ahol elteres van, kulon jelezzuk.

Igen fontos az aranyok helyes betartasa. Ha noveljuk az etel mennyiseget,
mindig aranyosan vegyuk hozza az alapanyagokat, kulonben oda az izharmonia,
etelunk nem sikerul!

Jo kiserletezest, sok sikert kivan a kotet szerzoje

Wilma nene


I. LEVESEK

1. Sarkanyleves
Hozzavalok: 5 dkg szaritott kinai gomba (elhagyhato)
   2 db tengeri uborka (elhagyhato)
   1 kaveskanal glutamat (elhagyhato)
   5 dkg uvegteszta (elhagyhato)
   1 l viz (elhagyhato)

A hozzavalokat piritsuk meg szarazon, ontsuk fel a vizzel es fozzuk fel. Az
"elhagyhato"-nak jelzett alkotoelemek elhagyasa nem valtoztat a leves
jellegen.

2. Kinai majleves mezzel
Hozzavalok: 3 evokanal mez
   5 dkg maj
   1,5 l viz
   so

 A hozzavalokbol gyurjunk rugalmas gombocot, majd a soval izesitett vizben
fozzuk ki.

3. Tigriskaromleves
Hozzavalok: 1 tojas
   1,2 l viz
   1 evokanal liszt
   1 evokanal olaj
   so

A lisztet az olajon megpiritjuk, felontjuk a vizzel, soval izesitjuk.
Felforraljuk, majd 5 percnyi fozes utan allando keveres kozben hozzaontjuk a
keves vizzel felvert tojast.

4. Shanghaji palacsintaleves
Hozzavalok: 5 dkg alga
   10 db szakallas feketekagylo
   1 db kozepes raja
   1 db sos palacsinta
   2 l zoldsegleves
   szojamartas, cukor, friss gyomber

Az osszes hozzavalot begongyoljuk a palacsintaba, majd ovatosan (nehogy
kiszakadjon) a  forrasban levo levesbe meritjuk. 8 perc fozes utan a tuzet
elzarjuk es 15 percig allni hagyjuk. Forron talaljuk. Meg finomabb, ha raja
helyett capat rakunk a palacsintaba.

Holnap a salatak jonnek!

+ a vicc:

Moricka nagyon csunyan beszel. A vegen a szulei cselhez folyamodnak:
megigerik neki, hogy ha egy napig nem mond semmi csunyat, akkor masnap
megkapja regi almat, a biciklit. Moric hosiesen tartja is magat egesz nap,
amikor a vacsoranal ket legy az asztalon maszik egymasra. Moricot elkapja a
hev, mint a villam lecsap:

- Bicidli ide, bicidli oda, marpedig itt  nem lesz!



Carpy
+ - Amin a svedek kacarasznak (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Egy csalodott apa a fiahoz:
- Egy vagyont koltottem az orvosi kikepzesedre, es ez a hala, hogy
megtiltod apadnak a dohanyzast es az alkoholt....
-- 
Using M2, Opera's revolutionary e-mail client: http://www.opera.com/m2/

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS