Sziasztok,
Hallottatok mar olyanrol, hogy kukoricacsirat hasznalt valaki valamilyen
etelben? Tudtok valamit ajanlani? (Van par cso kukoricank, ami fozni/sutni
mar tul oreg, de csirazni azt tud.) Vagy adjuk a kacsaknak?
Elore is nagy koszonet!
Attila
|
Hajni kereste:
Szaftos hús
Nagymamám receptje
Hozzávalók:
1 kg sertés comb vagy lapocka (nem zsíros)
1 kg! tehát a hússal kb. azonos mennyiségű vöröshagyma,
2 dl tejföl, só, ecet, olaj, cukor
A húst szárazra töröljük, besózzuk, ecettel jól bedörzsöljük és
állni hagyjuk addig, amíg a hagymát előkészítjük, megtisztítjuk,
karikára vágjuk. Lehetőleg kuktában kevés olajat teszünk, rá a
hagymát és egészben a húst, majd annyi vizet öntünk alája, hogy
semmi esetre se süljön, de nagyon puhára főjön. Ha teljesen megpuhult,
a húst kivesszük, a lé egy részét félretesszük, a többit a benne
lévő hagymával konyhagéppel, kézi mixerrel egyenletes péppé
dolgozzuk. Hozzáadunk kevés olajat, vagy zsírt és cukrot, majd
állandó keverés mellett sötét barnára lepirítjuk. Felöntjük a
félretett lével, hozzákeverjük a tejfelt és beletesszük a szép,
egyforma szeletekre vágott húst, az egészet még egyszer jól
átforraljuk. Csőtésztával tálaljuk.
O.Iné Cili
|