Sziasztok!
Eva Zalaegerszegrol irta:
>Kesobb olvastam egy cikket arrol, hogy mely gyomnovenyek ehetok, de bevallom
>a tyukhuron kivul massal nem kiserleteztem.
Egy masik konyhalistan epp nemreg volt szo a pongyola pitypangrol
(gyermeklancfu).
Errol irtak:
"A viragzas elott gyujtott fiatal, friss leveleibol salatat, parolt
zoldseget es
fozeleket is keszitenek."
A nemetek "Löwenzahnsalat" neven salatat csinalnak a zsenge levelekbol,
sot, a multkor egy gasztronomiai musorban a 3Sat-on a zsenge bimbokat
lesoztak, es allas utan paradicsomsalataba kevertek.
* * * *
--Eper
>Ajanlom mindenkinek, hogy most probalja ki a
>foldiepret keves friss mezzel.
Ez tenyleg a legjobbkor mondod. :-)
Budapestieknek, ill. kornyekbelieknek ajanlom a "szedd magad" akciokat - ha
erdekel valakit. :-) Az alabbi infot kaptam a minap:
""Negy helyen (Solymar, Csepel, Pomaz, Budakalasz) 8-tol 19-ig lehet
epreszni (szombat, vasarnap is).
250 Ft kiloja, amennyiben 10 kg alatt szedsz. (10 kg felett azt hiszem
220-230 korul lehet, sajnos ezt nem neztem meg, csak enni szedtunk, meg
nem igazan dzsemnek valo az eper).
Egy telefonszam is van a prospektuson, ahol az eper erettsegerol es a
szuret pillanatnyi allasarol lehet erdeklodni: 06-26-368000.""
Meg egy epres variacio eszembe jutott: szinten vmi nemet musorban
ajanlgattak az epret keves balzsamecettel. Probalta mar valamelyikotok?
Kell hozza cukor is? Nekem kicsit meresz izkombinacionak tunik, de lehet,
hogy kiprobalom. :-)
sziasztok,
Zita
|