40 dkg szlagmetélt
2 citrom
5 dl tejszín
10 dkg sajt (parmezán)
olívaolaj, só, bors,ôrölt szerecsendió
A mártáshoz az egyik citromot megmossuk, héját lereszeljük és félretesszük.
A citrom fehér héját és a gerezdek hártyáit leszedjük, a húsát apró kockára
vágjuk. Elkeverjük a tejszínnel, felforraljuk és 5 percig fôzzük (adhatunk
hozzá 3-4 evôkanál borpárlatot is :). Ezután hozzáadjuk a másik citrom
levét és további 5 percig rotyogtatjuk, majd a végén sóval, ôrölt borssal,
szerecsendióval ízesítjük. A kifôtt tésztát a citrommártással és a
lereszelt sajttal elkeverjüka tetejét a lereszelt cimtromhéjjal megszórjuk.
Megjegyzés: nem hétköznapi étel, a mártás kifejezetten savanyú; nekem
ízlett ;)))
Topy
|