Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 15
Copyright (C) HIX
1998-11-01
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Langos (mind)  51 sor     (cikkei)
2 lehet potolni...? (mind)  35 sor     (cikkei)
3 tiramisu (mind)  7 sor     (cikkei)
4 turo ujra (mind)  5 sor     (cikkei)
5 rantott banan (mind)  8 sor     (cikkei)
6 express mikro? (mind)  36 sor     (cikkei)

+ - Langos (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Langoskedvelok figyelem !
Ez mindig jo:
 Burgonyalangos
~~~~~~~~~~~~
Hozzavalok:
50dkg liszt
20 "     fott, attort burgonya
 2 es fel dkg eleszto
2 dkg so
kisuteshez: zsir, vagy olaj
tejfol, so, a kesz langosra.
Az elesztot egy kis lagyos vizzel es egy evokanal liszttel
osszekeverem, a tetejet belisztezem es meleg helyen, letakarva,
kelesztem.
A burgonyat elkeverem a liszttel es beledagasztom a megkelt
kovaszt, sot, es annyi vizet,hogy kemeny tesztat kapjak.Kidolgozom.
Meleg helyen , letakarva kelesztem, mig kb ketszeresre dagad.
Deszkan vekonyra nyujtom,negyszogletes darabokra vagom es
fel orat pihentetem.
Forro zsirban mindket oldalat kisutom.
Mindenki sozza, tejfolozi, ahogy szereti.

Van megegy:
Ezt sutoben sutik.Ha kenyersuteskor a maradek kenyertesztabol csinaljak,
Zalaban "langali" a neve.
              ~~~~~~
Mivel otthon mar ritkan sutnek kenyeret, igy keszul:
40 dkg liszt,
20  "    fott krumpli
 3   "    so
2 dkg eleszto
viz
1 dl tejfol, zsir a keneshez

Keszitese:

Kovaszt keszitunk, meleg helyen pihentetjuk
Ha megkelt, a tobbi liszttel, a fott, attort burgonyaval, soval
vizzel kemeny tesztat gyurunk.Kb fel oraig meleg helyen
pihentetjuk.
Ujjnyi vastagra nyujtjuk. Nagyobb kockakra vagjuk.
Fel orat pihentetjuk.
Zsirral kikent sutolapra rakjuk, villaval megszurkaljuk,
a tejfolt rakenjuk, ujra megsozzuk es sutoben piosra
sutjuk.
Ha kozben mar bekuldte valaki, ne toljatok le, mult heten
voltak gondjaim a vetellel, megint elveszett par szam.
Es nyugi: nincs tobb langos receptem!
                                                              Sida     
    
˙
+ - lehet potolni...? (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

tokmindegy ki irta:

>Vegy par virslit vagd fel kis hurkakba, a veguket cakozd be, es susd ki
>oket. (Ha nincs virsli, akkor megteszi a szafalade is)

A mai hazai virslik imho nagyon kevesse virslik.
Regebben, meg Kadar alatt a Koruti Berlin etteremben karacsony kornyeken
lehetett kapni NDK kilos virslikonzervet. Az igen. Husbol volt. Jol
fustolve. Es akkorat roppant...

Ma meg azon rohogom magam felholtra, ami az egyik virslikonzerven van:
Nagybetukkel: Ropogos Virsli
Egeszen aprokkal: Bornelkuli virsli sos leben.

Mindezt azert irom, hatha valaki tudja, hogy hol lehet igazi, bekebeli,
joizo, jol fustolt ropogos virslit kapni. 

> Felado : Lazar Edmund irta:

>5 evokanal Marsala bor ( Ez egy mandula bor, Amaretto-val is lehet
>potolni.)

Nem forditva? Amarettot potolni Marsalaval?
Olaszorszagban mit hasznalnak?

>2. A kirantott husoknal a panirozas (?) nem olyan ropogos mint a becsi vagy
>pesti vendeglokben. Vigyaztam arra, hogy forro oljba sussem, a panirozas >utan
 egy orara a jegszekrenyben pihentettem, de soha sem sikerult igazan >ropogosra
 sutni.

A pihentetestol eltekintve.
Minek a panirnak ropogni?
En kevesbe szeretem az amerikai ropogos panirt.

Udv, Peter.
+ - tiramisu (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Tegnapi receptembol kimaradt egy lenyeges resz. 
A kovetkezo mondathoz " harom tojas sargajat a cukorral addig keverjuk mig
megfeheredik es ezutan
hozza keverjuk a megmaradtt 2 kanal Marsala-t" hozza kell tenni "es a
Marcaponi sajtot".

Bocs.   Edmund
+ - turo ujra (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Nekem is a turo beszerzesevel vannak problemaim, csakhogy en nem az Usaban
vagyok, hanem ha nagy Fekete Afrikaban. roviden csak szupertartositott tejet
lehet kapni, hazitej??? nem valami nagy a bizodalmam.. van valakinek valami
otlete?? vagy mondjak le a turospalacsinta meg egyeb finomsagokrol?
egyebkent Portugaliaban is hasonlo problemam volt. koszi Kozma Edina
+ - rantott banan (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

sziasztok meg egy rovid megjegyzes. A minap az etteremben rendesen
bepanirozott fantasztikusan finom banant ettem. szerintem a kovetkezokeppen
keszulhetett: nem tul erett banant apro kb6 cmes darabkakra vagtak, es
rendesen bepaniroztak, vajon valoban e modon keszult? ha valaki pontosan
tudja irja meg, mert nagyon finom volt, mindenkinek javaslom...
edina
apropo nem tudom mi lehet, de a Konyha 3-10 szama nem erkezett meg a
cimemre. ha valaki el tudna kuldeni... koszi edina
+ - express mikro? (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Most tala'ltam az alabbi cikket.  Aki nem tud angolul: uj sutot tesznek
hamarosan (jovore) a piacra, ami 4 perc alatt gourmet vacsorat keszit.
Egy csirke 4 perc alatt megsul; 100 masodperc kell a fozelek fe'le'knek,
stb.

Talan a haziasszonyok szama is novekedne a KONYHA-ban, ha ma'r mindenkinek
lenne ez a csodabogar a konyhajaban.  ;-)

Udv.,
Martha

*****************
08:15 AM ET 10/28/98

Four-minute meal on way from fast new oven

         
           (Release at 1900 gmt Wednesday, Oct 28)
            LONDON, Oct 28 (Reuters) - It could soon be possible to
produce gourmet meals at home in four minutes thanks to a
turbo-driven domestic oven being developed in Texas, New
Scientist magazine reported on Wednesday.
            The oven, which combines a high-speed airflow system with
microwaves, can roast chicken in four minutes, cook vegetables
in 100 seconds and brown a steak in just over three minutes.
            The oven has been designed by TurboChef of Dallas, which
already produces a commercial version. A domestic oven is
expected to be launched next year.
            The oven uses a blend of conventional heat and microwaves
which blasts jets of hot air down from the roof of the oven onto
the food below. At the same time the food is heated from below
with microwaves.
            ``It surrounds food in a shroud of hot air. With the turbo
system there is nowhere for the heat to go but in the food,''
the oven's designer Des Hague told New Scientist.
 ^REUTERS@

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS