Haliho!
A bemutatkozassal kezdenem, aztan a lenyeg...A nevem Varga Attila, 28 eves
vagyok, es imadok jokat enni....debreceni lakos leven ez 50%-os, mert a
szinvonalat kedvenc ettermeim nem mindig kepesek tartani...na mind1. A
lenyeg: Ki mit szol az alabbi etelnevekhez?
"Pulyka-steak" "Csirkemell-steak" "Jercemell-steak" es a gyongyszem:
"Lazac-steak"
Majdnem minden etteremben latok ilyen okorsegeket. A steak az nem eleve
marhahust jelol????? Lasd "T-bone steak", ahol ugyan meg nem mondjak milyen
allatbol van, megis tudja mindenki....
Udv:
Varga Attila
06309839249
On IRC: #neger # debrecen (virganch)
|
Kedves Izabella, a tejben parolt-fott hus nagyon jonak hangzik, csak
nem ertem, milyen do megy at a tejbol a husba?
A TIPP-vita(nem vita volt, csak kereses) azzal vegzodott, hogy az
USA-ban elvetve lehet kapni kefirt, de altalaban tulizesitett, nem az
a natur, mint nalunk.
Mellesleg Gorogorszagban a kefir olyan, mint nalunk a tejfol, a
tejfol pedig... nem is tudom!:))))
A kefires langos valoban nagyon jo, a felesegem is azzal kesziti,
majd utananezek a receptjenek, mint agogy a kinai potszereknek is, de
ma nem otthonrol irok.
Cserebe egy recept, ahogy en csinalom (Zsolt, a szakacskonyv
tajekozodonak jo, a szakacs mar _alkot_!:)))
Cipoban sult csulok:
2 db _fustolt_csulkot kuktaban megfozok, a csontot kiveszem, hagyom
kihulni, megszaradni.
Idokozben kelttesztat keszitek, annyi kis kiegeszitessel, hogy a
szokasos tejben felfuttatott elesztohozhozzateszem az elozo nap
elkeszitett kevereket, egy kavescseszenyi vizbe(!) teszek keves
elesztot, nagyon keves cukrot, ettol enyhen savanykas, a
hazikenyerre jobban emlekezteto lesz a teszta.
Ha megkelt a teszta, kinyujtom ujjnyi vastagsagura, rahelyezem a
csulkot (van, aki a csont helyere egy kemenytojast is tesz), bekenem
mustarral, megborsozom, rahajtom a tesztat cipoformara, es ujra
hagyom meg kelni langyos helyen. Kozben begyujtom a sutot, forrora
melegitem, majd amikor a teszta masodszor is megkelt, lejjebb veszem
a langot es kb.10-15 perc alatt atsutom. Az utolso 3-4 percben keves
olajban egy tojassargajat elkeverek, ezzel megkenem a cipo tetejet,
ettol kapja a szep aranybarna szinet.
Legjobb vecsesi savanyukaposztaval kinalni.
Idoben meglepoen keves, mert a csulokfozes es a tesztakelesztes
parhuzamosan megy.
Nagyon mutatos es laktato etel.
Bela
|
Maria Szente Prorok:
"Koszonom a tanacsot a hus suteshez.
Milyen erossegu "langon" ajanlatos sutni?
(villanytuzhelyem van.)"
Mint privat levelben irtam mar: a legkisebb langon, amin me'g mindig fo".
***********
"Adva van viszont egy fiatalember (tovabbiakban Zoli)...
Tudtok esetleg otleteket adni?
(Lefagyaszthato etelek elonyben)"
Sult csirke; toltott kaposzta; fasirt; toltott paprika...
"Ahhoz is kellene neki nehany tanacs, hogy a szokasos
alapanyagokon kivul (liszt, zsiradek, krumpli, rizs stb)
milyen, nem gyorsan romlando alapanyagokat erdemes meg
otthon tartania."
A hagyma es a tejfol nalam elmaradhatatlan a konyhabol.
Apropo tejfol: ha hosszabb ideig tartod, legjobb, ha feje tetejere
forditod es ugy tarolod. Igy sokkal tovabb all el. (ellenorizd, hogy ne
csurogjon!)
Izabella:
En a reszelt sajtot nagyon szeretem a brokkolin vagy karfiolon is.
Gofri (waffel) receptet keresek
A gofri es waffle ugyanaz???? Akkor keresd fel a kovetkezo helyeket:
(angol!)
http://www.virtualcities.com/ons/az/t/azt87022.htm
http://www.fabulousfoods.com/recipes/dessert/frozen/cookcrwaffles.html
Ha'm-ha'm!
Martha
|