Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 8
Copyright (C) HIX
1998-10-25
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re: *** HIX KONYHA *** #6 (mind)  5 sor     (cikkei)
2 steak (mind)  17 sor     (cikkei)
3 tejso+egyebek (mind)  36 sor     (cikkei)
4 gyors valaszok (mind)  38 sor     (cikkei)
5 Sziasztok! (mind)  10 sor     (cikkei)

+ - Re: *** HIX KONYHA *** #6 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

sziasztok
most a hatos szamnal leptem be .
megtenetek, hogy az elsö őt szamot elkülditek
köszi:gyuri
ui. irhatok ekezettel?
+ - steak (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Haliho!

A bemutatkozassal kezdenem, aztan a lenyeg...A nevem Varga Attila, 28 eves
vagyok, es imadok jokat enni....debreceni lakos leven ez 50%-os, mert a
szinvonalat kedvenc ettermeim nem mindig kepesek tartani...na mind1. A
lenyeg: Ki mit szol az alabbi etelnevekhez?
"Pulyka-steak" "Csirkemell-steak" "Jercemell-steak" es a gyongyszem:
"Lazac-steak"
Majdnem minden etteremben latok ilyen okorsegeket. A steak az nem eleve
marhahust jelol????? Lasd "T-bone steak", ahol ugyan meg nem mondjak milyen
allatbol van, megis tudja mindenki....

Udv:
Varga Attila

06309839249
On IRC: #neger # debrecen (virganch)
+ - tejso+egyebek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Izabella, a tejben parolt-fott hus nagyon jonak hangzik, csak 
nem ertem, milyen do megy at a tejbol a husba?

A TIPP-vita(nem vita volt, csak kereses) azzal vegzodott, hogy az 
USA-ban elvetve lehet kapni kefirt, de altalaban tulizesitett, nem az 
a natur, mint nalunk.
Mellesleg Gorogorszagban a kefir olyan, mint nalunk a tejfol, a 
tejfol pedig... nem is tudom!:))))
A kefires langos valoban nagyon jo, a felesegem is azzal kesziti, 
majd utananezek a receptjenek, mint agogy a kinai potszereknek is, de 
ma nem otthonrol irok.
Cserebe egy recept, ahogy en csinalom (Zsolt, a szakacskonyv 
tajekozodonak jo, a szakacs mar _alkot_!:)))

Cipoban sult csulok:
2 db _fustolt_csulkot kuktaban megfozok, a csontot kiveszem, hagyom 
kihulni, megszaradni.
Idokozben kelttesztat keszitek, annyi kis kiegeszitessel, hogy a 
szokasos tejben felfuttatott elesztohozhozzateszem az elozo nap 
elkeszitett kevereket, egy kavescseszenyi vizbe(!) teszek keves 
elesztot, nagyon keves cukrot, ettol  enyhen savanykas, a 
hazikenyerre jobban emlekezteto lesz a teszta.
Ha megkelt a teszta, kinyujtom ujjnyi vastagsagura, rahelyezem a 
csulkot (van, aki a csont helyere egy kemenytojast is tesz), bekenem 
mustarral, megborsozom, rahajtom a tesztat cipoformara, es ujra 
hagyom meg kelni langyos helyen. Kozben begyujtom a sutot, forrora 
melegitem, majd amikor a teszta masodszor is megkelt, lejjebb veszem 
a langot es kb.10-15 perc alatt atsutom. Az utolso 3-4 percben keves 
olajban egy tojassargajat elkeverek, ezzel megkenem a cipo tetejet, 
ettol kapja a szep aranybarna szinet.
Legjobb vecsesi savanyukaposztaval kinalni.
Idoben meglepoen keves, mert a csulokfozes es a tesztakelesztes 
parhuzamosan megy.
Nagyon mutatos es laktato etel.

Bela
+ - gyors valaszok (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Maria Szente Prorok:
"Koszonom a tanacsot a hus suteshez.
Milyen erossegu "langon" ajanlatos sutni?
(villanytuzhelyem van.)"

Mint privat levelben irtam mar: a legkisebb langon, amin me'g mindig fo".
***********
"Adva van viszont egy fiatalember (tovabbiakban Zoli)...
Tudtok esetleg otleteket adni?
(Lefagyaszthato etelek elonyben)"

Sult csirke; toltott kaposzta; fasirt; toltott paprika...

"Ahhoz is kellene neki nehany tanacs, hogy a szokasos 
alapanyagokon kivul (liszt, zsiradek, krumpli, rizs stb) 
milyen, nem gyorsan romlando alapanyagokat erdemes meg
otthon tartania."

A hagyma es a tejfol nalam elmaradhatatlan a konyhabol.

Apropo tejfol: ha hosszabb ideig tartod, legjobb, ha feje tetejere
forditod es ugy tarolod.  Igy sokkal tovabb all el.  (ellenorizd, hogy ne 
csurogjon!) 

Izabella:  
En a reszelt sajtot nagyon szeretem a brokkolin vagy karfiolon is.


Gofri (waffel) receptet keresek 

A gofri es waffle ugyanaz????  Akkor keresd fel a kovetkezo helyeket:
(angol!)

	http://www.virtualcities.com/ons/az/t/azt87022.htm
	http://www.fabulousfoods.com/recipes/dessert/frozen/cookcrwaffles.html

Ha'm-ha'm!
Martha
+ - Sziasztok! (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Samuka - Montreal irja:
a to-csi  szoban a kotojelet hogyan ertelmezzem?
Bocs, ez csak egy e`kezet akart lenni. Mert nalunk hosszu o`val
mondjak, van ahol viszont siman csak tocsinak.
Es kosz a tobbi informaciot!
Üdv:
-----Garai  József----------
-----06-88-210-245-------
Mail: 
Site: www.infornax.hu/~garai

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS