Sziasztok Konyhasok!
Eloszor is elnezest kerek mindazoktol, akik udvozlet helyett
megfejthetetlen jeleket, vagy mas ertelmetlen postat kaptak
tolem privatban. Ennek kompjuter analfabetasagom az oka.
Ezuton kivanok minden konyha elofizetonek
kellemes karacsonyi unnepeket, nagyon boldog, bekes es
egeszseges, 2000-es esztendot!
Es persze sulygyarapodas nelkuli kellemes gasztronomiai
elvezeteket az unnepnapokra, sot azon tul is.
Hozzavalok:
1 uveg feledes, vagy felszaraz pezsgo
(kivaloan alkalmas az olcsobb tankpezsgo)
0,5 l viz(!)
4 tojas
2 szegfuszeg
1/2 citrom heja
A pezsgobol felreteszunk egy dl-t, a tobbit elkeverjuk a
vizzel. A citrom hejabol vekony es keskeny 3-4 cm
hosszu csikokat vagunk kessel, vagy zoldseghamozoval
amit a szegfuszeggel egyutt hozzaadunk es az egeszet
jol atforrajuk.
A tojasfeherjebol kemeny habot verunk amit ket fele
osztunk. Az egyik felebol "galuskat" szaggatunk amit
vizben megfozunk.
A hab masik felet a maradek pezsgovel es a tojasok
felretett sargaival elkeverjuk. Ezt a kevereket csak a
talalas elott adjuk a leveshez amit atmelegitunk, de
mar nem forralunk fel. Talalaskor tesszuk a cseszekbe
a habgaluskakat, majd pici citromhejat reszelunk ra.
Jo etvagyat kivan mindenkinek:
Misi
|
Sziasztok!
Ennek a konyorgesnek nem lehet ellenallni, szoval nemi segitseg.
> Felado : [Hungary]
>van valakinek valami nagyon egyszeru tengeri herkentyus szuper
>kulonlegessege? Olyan amihez sem suto nem kell, sem olajszag nem terjeng
>utana az egesz lakasban.
Amit most leirok, ahhoz sem sutni, sem fozni nem kell, de nem olcso
mulatsag az egyszerusege mellett.
A hozzavalok: szeletelt /szogletes/feherkenyer, 1 db kagylokonzerv, 1 db
rakkonzerv ill kb 30 dkg friss, apro pici rozsaszines/ronda/rak, aminek
a teste ugyanaz, ami a konzervben van, de ezt pucolni is kell, 3 - 5 db
kemenyre fott tojas /szeletelve/, vaj, majonez, jeghegysalata vagy a sima
salata levelei, bostoni uborka/zold pep es draga - kivaloan
helyettesitheto
nyers uborkaszeletekkel/, paradicsomszeletek, kapor vagy petrezselyem.
A nagyon - nagyon kiados szendvicseket igy epitsd fel:
A kenyerszeleteket megvajazod, rateritesz egy -egy salatalevelet, tojas,
majonez, uborka, rak vagy kagylo, paradicsom es meg egy keves majonez,
amit egy -egy szal nemi zolddel diszithetsz. Szep magasak lesznek es
csak kessel - villaval lehet enni ezeket, de igy is ossze - vissza
borulnak.
Nagyon finom, nagyon kiados - szoval a legjobb etvagyuak sem birnak
3 ilyennel tobbet megenni garantalom. Eloszor szuken merd, mert aztan
konnyen radszaradhat a maradek szendvics. A hozzavalokat rakd
inkabb kistalakba es igy az ehesebbje sajat maganak allithatja ossze az
utanpotlast kesobb.
A maradekbol kivalo eloetel keszitheto a jan 1 - i vacsorahoz:
Az osszes zoldsegfelet aprobbra darabolod es pudingos talakba ill
oblosszaju talpaspoharakba osztod szet. A tojasszeleteket is min
negybevagod, rak ill kisebbre vagott kagylo, majonez, 1/2 szelet
citrom, 1 potty kaviar/tubusos krem is lehet/ es nemi zold.
A tengeri herkentyuket muszaj megenni minnel gyorsabban, mert
nem allnak el sokaig a hutoben.
Otletnek mar regen bevalt es en is ugy tanultam meg, hogy ettem
belole es aztan mindent elmagyaraztak. Isteni, nem munkas es
ezenkivul gyonyoruek a talcan.
Jo hosszu segitseg lett a vegere, ajaj! Nem fogod megbanni meglatod,
mert igy tobb idod lesz tancolni pl vagy csak lazitani egesz egyszeruen.
Talan ti tobbiek is felhasznalhatjatok, udv: Edit/S/
|