Berger Jozsef
http://members.tripod.com/~bjozsi
----------
Feladó: Berger Agota >
Címzett: HIX KONYHA >
Tárgy: Vá: *** HIX KONYHA *** #21
Dátum: 1998. november 8. 14:39
Szia, Edmund
Koszonom a tiramisu receptet. Beszerzem a hozzavalokat es ki fogom
probalni. Egyebkent utoljara egy honapja ettem Sopronban egy cukraszdaban
es nagyon izlett.
A piskota tesztanal nagyon fontos a hozzavalok mennyisege. Ahany tojas,
annyi evokanal kristalycukor es annyi evokanal liszt.
Jo puposan kell merni a lisztet es a cukrot.
A tepsi zsirozasanal csak a tepsi aljat kell kikenni, az oldalat nem es meg
kell hinteni liszttel.
Suteskor a teszta kicsit hozzaragad a tepsi szelehez es nem engedi
osszeesni. Az valoban jo, ha a nyitott sutoajtoban hagyod meg ot percig.
Kirantott hus: errol nem tudok mit mondani, mert nekem az ettermi ropogos
rantott hus nem izlik, csak amit itthon keszitek.
Azt hiszem azert van keves no a "konyhaban", mert az interneten is joval
kevesebb no van mint ferfi.
Nalunk mind a ketten szeretunk fozni a ferjemmel. A szelet husokat peldaul
a ferjem kesziti, mert az akkor az igazi.
A tobbi etelt en fozom, sutom.
Most kivetel volt, mert a ferjem fozott okoruszaly levest es nagyon finom
volt.
Sokfele etelt szeretunk, nemcsak olyat, ami Magyarorszagon honos, de
akarhol jarunk, mindig hozunk valami finom receptet.
Udv Agota
----------
|
Hello!
Zita irta:
> Egy tuzallo talba ontok fel liter (2 bogre) vizet egy tyukhusleves
> kockaval (aki utalja a Maggi/Knorr izeket ---> PageDown), kb. 5 perc
> alatt felforr "teljes gozon" (600 W-os a mikrom). Utana beleteszek 1
> bogrenyi rizst, visszateszem a mikroba, kb. 4-5 perc ismet teljes gozon,
> majd 12 perc 3-as fokozaton (10 fokozatbol). Persze a jenai tal lefedve.
Es neked nem szokott kihabzani foves kozben?
Norbi
|